Nieuwsarchief

nieuws

Onderzoek naar de perfecte stage

Woensdag 14 november 2012

SEN-bedrijven en Noorderpoort-docenten onderzoeken samen met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) hoe bijvoorbeeld stageopdrachten zo kunnen worden vormgegeven, dat ze het meeste rendement opleveren.
lees verder

   
nieuws

Duofiets voor Borg Westerwolde

Woensdag 19 september 2012

De bewoners van zorgcentrum Borg Westerwolde in Ter Apel hebben vorige week woensdag een duofiets - of side fiets - gekregen.
lees verder

   
nieuws

Is Tijn een Willie Wortel in de dop?

Woensdag 19 september 2012

Hoeveel Wille Wortels in de dop liepen er gisteren rond op de zoutboorlocatie in Westerlee? Een handvol? Meer? Wie zal het zeggen. Wat Rijksuniversiteit Groningen en AkzoNobel betreft kunnen het er niet genoeg zijn.
lees verder

   
nieuws

4e BOTSS Week van de techniek in Stadskanaal

Woensdag 19 september 2012

In de gemeente Stadskanaal wordt tot en met vrijdag 25 mei de vierde BOTSS Week van de Techniek gehouden. Deze week is bedoeld ter promotie van techniekopleidingen en het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal.
lees verder

   
nieuws

Gezellige diplomering AOT studenten

Vrijdag 13 juli 2012

Na vier jaar hard studeren, 3 stages en 4 proeven van bekwaamheid was het dan eindelijk zover, de diplomering van 17 Allround Operationeel Techniek studenten. Het werd een feestelijk gebeuren aan boord van partyboot Admiral Warsteiner uit Leer.
lees verder

   
nieuws

Techniek: laat het zien, ruiken, voelen

Vrijdag 15 juni 2012

Inspirerende artikel van Robin Gerrits op VKbanen.nl.
lees verder

   
nieuws

Samen werk maken van voldoende goed opgeleide technici

Vrijdag 8 juni 2012

In het bedrijfsleven is grote vraag naar gekwalificeerd technisch personeel. Omgekeerd is er bij technische opleidingen behoefte aan actuele kennis uit de praktijk en goede stageplaatsen.
lees verder

   
nieuws

Techniek krijgt weer status, technici zitten straks op het pluche

Woensdag 21 maart 2012

Ondanks de sombere voorspellingen van het Centraal Plan Bureau en de kwakkelende economie, blijft de vraag naar technici toenemen. In het eerste kwartaal van 2012 is de vraag naar technici opnieuw gestegen met 14% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. Het toenemende tekort aan technici biedt een comfortabele uitgangssituatie voor bèta's.
lees verder

   
nieuws

Jongeren ontvangen iPhone in Euroborg

Dinsdag 14 februari 2012

Drie gelukkige jongeren ontvingen onlangs in het Grand Café van het Noorderpoort in de Euroborg een gloednieuwe iPhone. Wat ze daar voor hadden moeten doen?
lees verder

   
nieuws

Philips op bezoek bij Stichting Engineering Noord

September 2011

Om binnen Philips Lighting Quartz & Special Glass BV in Winschoten ook in de toekomst voldoende vakmensen voor onderhoud en technische ondersteuning te hebben, is dit jaar de samenwerking gezocht met de Stichting Engineering Noord.
lees verder

   
nieuws

Vijfduizend banen in Eemsdelta

Juni 2011

In de Eemsdelta zullen tot 2020 pakweg 5000 banen ingevuld moeten worden. Maarliefst tweederde van de vacatures zijn technisch van aard.
lees verder

   
nieuws

Politici over Subsidie aanvraag voor Engineering Noord en AOT

Donderdag 17 juni 2010

Op 8 juni, aan de vooravond van de landelijke Tweede Kamer-verkiezingen, organiseerde SBE een verkiezingsdebat met noordelijke politici uit de Tweede Kamer in de Molenberg te Delfzijl. Noordelijke politici werd het vuur aan de schenen gelegd over een tiental onderwerpen, waaronder de arbeidsmarkt.
lees verder

   
nieuws

Baangarantie in techniek

Dinsdag 8 juni 2010

Een nieuwe aanzet tot baangarantie voor techniekstudenten lijkt de voorbode van een nieuwe aanpak om de dreigende arbeidstekorten in die sector en in ICT, maar ook in de zorg, bouw en infra voor te zijn.
lees verder

   
nieuws

Hoe geven we het moderne Technisch Onderwijs vorm en inhoud?

Vrijdag 22 januari 2010

Dat was de vraag die we ons stelden op de Heidag van 22 januari. Bestuur, adviseurs en management van het Noorderpoort staken de hele dag de koppen bijeen.
lees verder

   
nieuws

Geslaagde bijeenkomst Praktijkbegeleiders

Donderdag 10 december 2009

De oriëntatiestages voor de eerstejaars leerlingen zullen over een aantal maanden beginnen.
lees verder

   
nieuws

Steeds maar harder werken kan niet

DVHN, gepubliceerd op 12 november 2009

De crisis drukt het nu even naar de achtergrond, maar als straks de economische malaise is overwonnen dient zich het volgende grote probleem aan: de vergrijzing van de arbeidsmarkt dwingt werkgevers tot fundamentele veranderingen in hun personeelsbeleid.
lees verder

   
nieuws

Op zoek naar technisch talent

DVHN, gepubliceerd op 10 november 2009

In 'De Ondernemer' bijlage van het Dagblad van het Noorden wordt in een bespreking van de middagborrel van de Promotiedagen Noord-Nederland aandacht besteed aan SEN.
lees verder

   
nieuws

Brainstormen over de Droomschool

Maandag 8 juni 2009

Hoe ziet de ideale Technische Opleiding eruit? De deelnemende bedrijven willen samen met het Noorderpoort het beste Technisch Onderwijs van Nederland gaan verzorgen! Maandag 8 juni werd door leerlingen, oud-leerlingen, docenten en bedrijven nagedacht over de aspecten van deze Droomschool. Voor een impressie zie de foto's.
lees verder

   
nieuws

Bedrijven willen vakmensen niet kwijt !

Woensdag 1 april 2009

Werkgevers in de technische sector beseffen dat gekwalificeerde "techneuten" nodig zijn als de economie straks weer aantrekt.
download pdf

   
nieuws

Crisis zet geen rem op verwachte banengroei

DVHN, gepubliceerd op 24 maart 2009

De kredietcrisis zet geen rem op de vacatures die de komende jaren worden verwacht in de Eemshaven en de haven van Delfzijl. Van het totaal aan vacatures betreft het voor 70% een technische functie. download pdf

   
nieuws

Tekort aan technici ondanks recessie

DVHN, gepubliceerd op 15 december 2008

Er mag dan een recessie om de hoek liggen, bedrijven in technische sectoren schreeuwen onverminderd om vakpersoneel. In de Euroborg in Groningen verricht werkgeversvoorman Jan Kamminga daarom dinsdag de aftrap van Engineering Noord.
lees meer

   
nieuws

Voorlichting Regio Eemsmond

Vrijdag 27 maart 2009

Op vrijdagmiddag 27 maart is er een voorlichting voor bedrijven over het doel en de acties van de Stichting Engineering Noord.
lees verder

   
nieuws

Open Dag Noorderpoort

Maandag 9 februari 2009

Op 28 februari organiseert het Noorderpoort in de Euroborg een voorlichting over hun technische opleidingen.
lees verder

   
nieuws

Laptops uitgereikt in Stadskanaal

Dinsdag 20 januari 2009

Op 20 januari werden in Stadskanaal de laptops uitgereikt aan 24 leerlingen van de afdeling Engineering. lees verder

 

 

naar boven

home >  nieuws

Nieuws

Proef met opdrachten in bedrijf

Woensdag 18 juni 2014

De tweede klas Werktuigbouw van Groningen heeft meegewerkt aan een proefproject "praktijkleren". Naast de stages is er weinig contact met bedrijven en daar wilden we verandering in brengen. lees verder

In gesprek met Lars Mulder en Mark-Jan Gorter, leerlingen van SEN

Vrijdag 30 augustus 2013

Lars: “Doordat projecten van school worden toegepast in de praktijk, zie je resultaat van je werk”, Mark-Jan: “Je kan met je diploma nog alle kanten op”. lees verder

Duitsers doen het economisch beter dan wij

Maandag 3 juni 2013

Publicatie in het Dagblad van het Noorden van een artikel waarin Karel Groen, EDR-directeur, uitlegt waarom Duitsers het economisch beter doen dan wij en de reactie van Dr. Herman Blom hierop in een opiniestuk. lees verder

Goed technisch personeel – de slagader van de economie

Woensdag 29 mei 2013

Als Stichting Engineering Noord zijn we blij te constateren dat de noodzaak van voldoende goed opgeleide technici wordt onderschreven door de politiek. lees verder

Ontdek je talent

Dinsdag 14 mei 2013

Op 4 en 5 april 2014 wordt een grote talentenbeurs voor jongeren in Martini plaza georganiseerd: Future Talent Experience. lees verder

Eén leerroute van VMBO naar MBO (én HBO)

Woensdag 14 november 2012

Een doorlopende leerlijn, oftewel: één onderwijstraject van VMBO naar MBO en misschien zelfs naar het HBO: het blijkt een goede manier om uitval te voorkomen en jongeren te laten uistromen met een beter diploma.
lees verder

Succesvolle Botss-week mogelijk in meer plaatsen

Woensdag 14 november 2012

Jongeren enthousiast maken voor werken in de techniek: dat is een belangrijke doelstelling van de 'Botss - Week van de Techniek'. lees verder

Nieuwbouw technische opleidingen Noorderpoort

Woensdag 14 november 2012

Het Noorderpoort realiseert voor haar techniekopleidingen nieuwe gebouwen in Delfzijl en Stadskanaal. lees verder

Workshop solderen bij Variass

Woensdag 14 november 2012

Als bedrijf word je niet zomaar genomineerd als Beste Leerbedrijf 2012. Variass wel, en niet zonder reden.
lees verder

Voor ouder nieuws:
zie nieuwsarchief.